Årets frilans

Nytt år, nya perspektiv. Summerar det gamla, 2012. Det innehöll glädjeämnen. Som att jag fick utmärkelsen ”Årets Frilans” av frilansavdelningen inom Svenska Journalistförbundet. Ett fint diplom med många vackra ord. ”Hon har genom aktiv yrkesutövning främjat det journalistiska arbetet i text och bild, tydligt och föredömligt…”

Det värmde. Fast egentligen tycker jag att alla frilansar borde få bli årets. Varje år. Som egen företagare inom massmediebranschen är det en utmaning att få ekonomi och idéer att gå ihop. Svårt ibland att hitta energin när livet är motigt. Du får ingen draghjälp om den inre motorn slutar att fungera. Men också fantastiskt. Friheten att styra sin tid och välja sin väg. 

Så nu laddar jag för det nya året, 2013, som ännu är i sin linda. Och i det skedet är ju allt möjligt.