Öronrevy med Tone och Ljudit

På ett ögonblick kan allt förändras. Du kan förlora tystnaden för alltid. Det hände Maria Blom som är sångerska, gitarrist och låtskrivare. För 15 år sedan drabbades hon av tinnitus under en konsert. Nu vill hon göra andra människor medvetna om hur känsliga våra öron är för buller och oljud. Därför har hon startat föreningen Ammot, artister och musiker mot tinnitus.

Mellan 10 och 15 procent av befolkningen i Sverige har tinnitus. Det innebär att ständigt ha susningar, ringningar eller starka ljud i öronen. Anställda inom förskola och skola till exempel får ofta hörselproblem av sitt arbete. Och med hjälp av teater och musik vill Ammot göra barn och personal i skolans värld medvetna om vår gemensamma ljudmiljö och vad vi kan göra för att minska ljudstressen.

Jag följde med Ammot till Älmsta förskola i Norrtälje kommun när de spelade sin föreställning ”Tone och Ljudit – en öronrevy för pyttesmå hårceller”.

Här i nättidningen Sunt liv kan du läsa om det