Teater kan spela roll på arbetsplatsen

Tänk om vi oftare lät bli att säga ”ja, men…” eller blankt nej i livet. När någon kommer med en ny tanke, när vi får en plötslig impuls att handla, när vi möter en okänd människa. Tänk om vi i stället sa ja och vågade beträda nya stigar.

Att säga ja innebär att försöka förstå vad den andra personen menar, utveckla tankegången, komma med något mer, så att ett plus ett blir tre. Och det är grundprincipen i improviserad teater, säger Janne Berg som är en av tre konstnärliga ledare på Stockholms Improvisationsteater. Jag följde med teatergruppen när den gjorde ett framträdande på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset i Stockholm. För när vårdpersonalen skulle utbildas i hur patienterna kan bli mer delaktiga i vården tog man hjälp av skådespelare.

Du kan läsa reportaget här i nättidningen Sunt liv

Och här kan du läsa en intervju med Janne Berg, Stockholms Improvisationsteater